NIEUWS

Wagyu burger van ‘De Vijfhoek’  krijgt speciale vermelding in Gault & Millau 2019 - Sint-Katelijne-Waver

 

De Wagyu burger ‘Burger Classic 5’ van Brasserie ‘De Vijfhoek’ viel erg in de smaak bij Gault & Millau. De chef legt vooral de focus op streekgebonden en dagverse producten, zo ook met het 100% Belgische Wagyu vlees van Hof van Ossel.

 

Lees hier de beoordeling van brasserie De Vijfhoek

 

 

Wagyu kalfstong van ‘Bistro ’t Verschil’ valt in de smaak bij Gault & Millau - Gits

 

De Wagyu kalfstong van ‘Bistro ’t Verschil’ werd door de toonaangevende culinaire gids Gault & Millau 2019 als ware delicatesse aangeprezen.  Chef Tom werkt regelmatig met het Wagyu vlees van Hof van Ossel : “Onze gerechten: het werk van een team, mijn chefs, leveranciers en boeren. Gebouwd op terroirproducten, waar mogelijk biologisch en zo regionaal mogelijk. Altijd op ritme van het seizoen, laten we het hoofdproduct spreken.”

 

Lees hier de beoordeling van Bistro ’t Verschil

 

 

Belgisch Wagyu – Beef Tasting event

 

Op 6 november organiseerde Hof Van Ossel een uniek degustatiemoment van Belgisch Wagyu. Meer dan 100 professionals woonden het culinair event bij .

 

Voor de gelegenheid bereidde Jo Grootaers van het sterrenrestaurant Altermezzo samen met de leerlingen van Hotelschool Hasselt een vijfgangenmenu om het topproduct te degusteren.  Deze topkok werd in 2018 door Gault&Millau tot ‘Vlaanderens beste jonge chef’ uitgeroepen. Bresaola, pastrami, carpaccio, burger, zacht gegaarde platrib, stoverij en natuurlijk gegaarde ribeye van Wagyu stonden op het menu.

 

Bekijk hier de foto’s van de avond

 

 

Belgian Wagyu Blend: Unieke samenwerking tussen Wijndomein Hoenshof en Hof van Ossel

 

Op 6 november lanceerde Wijndomein Hoenshof uit Borgloon, een Belgische wijn die perfect matcht met het exclusieve Wagyu-vlees van Hof van Ossel uit Merchtem. Voor het samenstellen van de blend werd een beroep gedaan op Yanick Dehandschutter, Sommelier of the Year 2015. Zowel de wijn als het vlees zijn 100% Belgische kwaliteitsproducten.

 

Lees hier het volledig artikel.

 

Lees de flyer.

 

 

Wagyu kennismakingspakket

 

Met het Wagyu kennismakingspakket, biedt Hof van Ossel slagerijen en horeca de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het Wagyu vlees.

 

Het standaard pakket bestaat uit Wagyu lende, steak/carpaccio, tartaar, stoofvlees en burgers. (55 € excl. BTW)

 

Wenst u een andere samenstelling voor het pakket, gelieve ons dan te contacteren voor mogelijkheden en prijzen.  Na afspraak, zal het pakket bij u geleverd worden.

 

Voor meer info en bestellen, klik hier

 

 

Hof van Ossel in de Media

 

  • Food & Meat – Belgische Wagyu Blend voorgesteld - (PDF)
  • Horeca Platform – Wagyu Beef vanaf nu puur Belgisch: ‘Beefboer’ en ‘Wijnboer’ bundelen de krachten - (PDF)
  • Ambassadeurs – Wijnboer en raskweker maken exclusieve wijn - (PDF)

 

 

 

 

 

HOF VAN OSSEL  •  OSSELSTRAAT 91  •  1785 Merchtem  •  Belgïe (Vlaams Brabant)   •  +32 474 51 61 35  •  Info@hofvanossel.be