NIEUWS

 

Persartikel – Kweker van Wagyu-runderen haalt recordbedrag van 350.000 euro aan leningen op

Bekijk hier het persbericht.

 

 

 

 

 

Het Laatste Nieuws – Hof van Ossel haalt 350.000 euro op aan leningen voor uitbreiden Wagyu-runderen

Bekijk hier het artikel.

 

Made In Vlaams-Brabant – “Kaviaar onder rundsvlees” haalt smak geld op

Bekijk hier het artikel.

 

Made In Vlaams-Brabant – “Kaviaar onder rundsvlees” haalt smak geld op

Bekijk hier het artikel.

 

Het Nieuwsblad – Kweker Filip (44) kan met ingezameld recordbedrag zijn kudde exclusieve Wagyu-runderen fors uitbreiden

Bekijk hier het artikel.

 

FD Magazine – Kweker van wagyu-runderen haalt 350.000 euro op via Winwinner

Bekijk hier het artikel.

 

Persartikel – Hof van Ossel zoekt investeerders via crowdfunding.

Bekijk hier het artikel.

 

Made in Vlaams-Brabant – Hof van Ossel zoekt geld voor “kaviaar onder rundvlees”

Bekijk hier het artikel.

 

Made in Limburg - Hof van Ossel zoekt geld voor “kaviaar onder rundvlees”

Bekijk hier het artikel.

 

Landbouwleven – Wagyu-boer wil 100.000-300.000 euro ophalen via crowdfunding

Bekijk hier het artikel.

 

Landbouwleven – Japanse runderen: rustig, slim en koppig

Bekijk hier het artikel.

 

Randkrant – Wagyu-runderen

Bekijk hier het artikel.

 

Culinaire Ambiance – Hof van Ossel

Bekijk hier het artikel.

 

Veeteelt Vlees – Meysmans zoekt zelf zijn weg met Belgische Wagyu

Bekijk hier het artikel.

 

 

 

Kreeftenrally houdt halt aan Hof van Ossel

 

De deelnemers aan de 7de editie van de Kreeftenrally, hielden op zaterdag 1 juni halt aan Hof van Ossel, waar keurslager Van Damme hen een menu voorschotelde van carpaccio, entrecote en hamburger op de BBQ … van Wagyu uiteraard! Wijndomein Hoenshof serveerde er de Belgian Wagyu Blend bij en Les Amis Maroquinerie stelden er hun exclusieve handgemaakte handtassen in Wagyu leder voor.

De Kreeftenrally brengt jaarlijks liefhebbers van oldtimers samen voor een rit en sluiten de dag af met een lekkere kreeft. De opbrengsten van de rally’s worden aan een goed doel geschonken.

 

Bekijk hier de foto’s

 

 

Hof van Ossel aanwezig op het JRE Foodmarket event

 

Als officiële partner van JRE Belgium, kreeg Hof van Ossel een stand op het internationaal Foodmarket congres dat op 29 april in Luik georganiseerd werd.  Jonge restaurateurs uit 15 landen schoven aan voor een lekker en puur bordje met Wagyu carapaccio, gegrilde lende en gourmet hamburger.

 

Bekijk hier enkele foto’s van dit culinair event

 

 

Wagyu burger van ‘De Vijfhoek’  krijgt speciale vermelding in Gault & Millau 2019 - Sint-Katelijne-Waver

 

De Wagyu burger ‘Burger Classic 5’ van Brasserie ‘De Vijfhoek’ viel erg in de smaak bij Gault & Millau. De chef legt vooral de focus op streekgebonden en dagverse producten, zo ook met het 100% Belgische Wagyu vlees van Hof van Ossel.

 

Lees hier de beoordeling van brasserie De Vijfhoek

 

 

Wagyu kalfstong van ‘Bistro ’t Verschil’ valt in de smaak bij Gault & Millau - Gits

 

De Wagyu kalfstong van ‘Bistro ’t Verschil’ werd door de toonaangevende culinaire gids Gault & Millau 2019 als ware delicatesse aangeprezen.  Chef Tom werkt regelmatig met het Wagyu vlees van Hof van Ossel : “Onze gerechten: het werk van een team, mijn chefs, leveranciers en boeren. Gebouwd op terroirproducten, waar mogelijk biologisch en zo regionaal mogelijk. Altijd op ritme van het seizoen, laten we het hoofdproduct spreken.”

 

Lees hier de beoordeling van Bistro ’t Verschil

 

 

Belgisch Wagyu – Beef Tasting event

 

Op 6 november organiseerde Hof Van Ossel een uniek degustatiemoment van Belgisch Wagyu. Meer dan 100 professionals woonden het culinair event bij .

 

Voor de gelegenheid bereidde Jo Grootaers van het sterrenrestaurant Altermezzo samen met de leerlingen van Hotelschool Hasselt een vijfgangenmenu om het topproduct te degusteren.  Deze topkok werd in 2018 door Gault&Millau tot ‘Vlaanderens beste jonge chef’ uitgeroepen. Bresaola, pastrami, carpaccio, burger, zacht gegaarde platrib, stoverij en natuurlijk gegaarde ribeye van Wagyu stonden op het menu.

 

Bekijk hier de foto’s van de avond

 

 

Belgian Wagyu Blend: Unieke samenwerking tussen Wijndomein Hoenshof en Hof van Ossel

 

Op 6 november lanceerde Wijndomein Hoenshof uit Borgloon, een Belgische wijn die perfect matcht met het exclusieve Wagyu-vlees van Hof van Ossel uit Merchtem. Voor het samenstellen van de blend werd een beroep gedaan op Yanick Dehandschutter, Sommelier of the Year 2015. Zowel de wijn als het vlees zijn 100% Belgische kwaliteitsproducten.

 

Lees hier het volledig artikel.

 

Lees de flyer.

 

 

Wagyu kennismakingspakket

 

Met het Wagyu kennismakingspakket, biedt Hof van Ossel slagerijen en horeca de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het Wagyu vlees.

 

Het standaard pakket bestaat uit Wagyu lende, steak/carpaccio, tartaar, stoofvlees en burgers. (55 € excl. BTW)

 

Wenst u een andere samenstelling voor het pakket, gelieve ons dan te contacteren voor mogelijkheden en prijzen.  Na afspraak, zal het pakket bij u geleverd worden.

 

Voor meer info en bestellen, klik hier

 

 

Hof van Ossel in de Media

 

  • Persartikel – Hof van Ossel zoekt investeerders via crowdfunding. (PDF)
  • Made in Vlaams-Brabant – Hof van Ossel zoekt geld voor “kaviaar onder rundvlees” (PDF).
  • Made in Limburg - Hof van Ossel zoekt geld voor “kaviaar onder rundvlees” (PDF).
  • Landbouwleven – Wagyu-boer wil 100.000-300.000 euro ophalen via crowdfunding (PDF)
  • Landbouwleven – Japanse runderen: rustig, slim en koppig (PDF).
  • Randkrant – Wagyu-runderen.  (PDF)
  • Culinaire Ambiance – Hof van Ossel (PDF).
  • Veeteelt Vlees – Meysmans zoekt zelf zijn weg met Belgische Wagyu (PDF).
  • KMO Insider – Wagyurunderen op Belgische bodem (PDF)
  • Weekend Knack online – Heeft Belgisch rundsvlees een toekomst?
    Minder maar beter, daar ga ik voor als boer (PDF)
  • De Belgische Beenhouwerij – Belgisch Wagyu van Hof van Ossel (PDF)
  • De Belgische Beenhouwerij – Belgisch Wagyu, gekweekt voor de slager-vakman (PDF)
  • Food & Meat – Belgische Wagyu Blend voorgesteld - (PDF)
  • Horeca Platform – Wagyu Beef vanaf nu puur Belgisch: ‘Beefboer’ en ‘Wijnboer’ bundelen de krachten - (PDF)
  • Ambassadeurs – Wijnboer en raskweker maken exclusieve wijn - (PDF)

 

 

 

 

 

BELGISCH WAGYU – JAPANSE TOPKWALITEIT NAAR WENS VAN DE EUROPESE CONSUMENT

HOF VAN OSSEL  •  OSSELSTRAAT 91  •  1785 Merchtem  •  Belgïe (Vlaams Brabant)   •  +32 474 51 61 35  •  Info@hofvanossel.be